Web Analytics Made Easy - Statcounter

همین دیروز| گروه تاریخ خبرگزاری فارس ـ امین رحیمی: «این یک نوع بیماری است که گوشت را آب‌ کرده و به ادرار تبدیل می‌‌‌کند»؛ این توصیفی است از بیماری دیابت از یک پزشک یونانی در ۲ هزار سال پیش. البته دیابت قدیمی‌تر از این حرف‌هاست و ۳۵۰۰ سال پیش هم یک پزشک مصری روی پاپیروس این بیماری را شرح داده و اشاره کرده که: «این بیماران زیاد آب می‌نوشند، بیش‌از حد ادرار می‌کنند و آب بدنشان کم می‌شود».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بعدها جالینوس و پزشکان یونانی درباره این بیماری بیشتر تحقیق کردند و نام دیابت را هم از واژه‌ای یونانی گرفتند که «عبور از میان» معنا می‌دهد و اشاره‌ای است به گذر زیاد آب از بدن این بیماران؛ همان عطش و بعد پُرادراری.

ابوعلی سینا نیز درباره ـ به‌قول خودش ـ «دیابیطس» مقالات مفصلی دارد و نوشته است: «رطوبت‌های بدن را می‌کشد و در حقیقت از حرارت آتشین به وجود می‌آید و هرگاه بیماری طول بکشد، سبب لاغری شدید بدن می‌گردد».

مجموعه‌ای از گیاهان دارویی را هم برای مقابله با این بیماری توصیه کرده است که در گذر زمان آزموده شده و زیاد و کم شده و عاقبت این شده که طب سنتی ایران همچنان با تجویز خرفه و قرقاط و ولیک و سیاهدانه و تخم گشنیز و تخم یونجه و... به علاج دیابت می‌پردازد.

ابن‌سینا درباره دیابت که آن را «دیابیطس» می‌نامید، مقالات مفصلی دارد و داروهای موثر تجویز کرده است

اتفاق مهم کی افتاد؟

از قرن ۱۹ میلادی با پیشرفت دانش پزشکی، توجه به علل بیماری دیابت و انواع آن و همچنین تلاش برای درمان این بیماری بیشتر شد و تازه در اواخر آن قرن بود که پزشکان اروپایی فهمیدند کار، کار پانکراس یا همان لوزالمعده است و یک مشکلی آنجا وجود دارد. آن‌موقع در ایران، قاجار حاکم بود و همچنان نسخه طبیبان سنتی در درمان دیابت استفاده می‌شد. به گواه تاریخ: «طبیبان قدیم می‌پنداشتند سموم حاصل در بدن، موجب تحریک در مراکز دماغی شده و در نتیجه مرض قند را به‌وجود می‌آورند... حکیمان زیادی در گذشته برای درمان این مرض تلاش کرده‌اند... میرزا احمد تنکابنی، پزشک فتحعلی‌شاه و پزشک نامی طب سنتی در ایران، در کتابش به نسخه‌های پزشکان بنام ایرانی در باب درمان مرض قند اشاره کرده است».

طبیبان سنتی ایران برای مقابله با بیماری دیابت از گیاهان دارویی و خوراکی‌های طبیعی استفاده می‌کردند 

در عالم پزشکی مدرن اتفاق مهم در قرن بیستم و در سال ۱۹۲۲ میلادی افتاد که «فردریک بنتینگ» پزشک کانادایی، انسولین را کشف کرد و اولین آزمایش موفق این دارو را روی انسان انجام داد و تاریخچه دیابت وارد مرحله جدیدی شد.

محمدعلی قاجار پس از خلع از پادشاهی به‌دلیل عوارض ناشی از دیابت در ایتالیا درگذشت 

موج بزرگ ابتلا و یک قطعنامه

از دهه ۵۰ میلادی به‌تدریج داروهای خوراکی برای دیابت به میدان آمدند و وضعیت چندان بد نبود؛ تا اینکه از دهه ۹۰ میلادی (دهه ۷۰ شمسی) موجی از ابتلا به دیابت در دنیا به‌راه‌ افتاد که همچنان ادامه دارد و دیابت را به بزرگ‌ترین اپیدمی قرن بیست‌ و‌ یکم میلادی تبدیل کرد؛ چرا که به‌گفته متخصصان: «تاکنون هیچ بیماری‌ای در دنیا با این سرعت رشد نکرده است».

به‌ این‌ ترتیب در ۲۰ سال گذشته تعداد مبتلایان به دیابت ۳ برابر شد و حالا در دنیا بیش‌از ۴۶۰ میلیون نفر دیابت دارند و هر سال ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بر اثر عوارض ناشی از این بیماری جانشان را از دست می‌دهند؛ یعنی هر ۸ ثانیه یک نفر. بدتر اینکه پیش‌بینی می‌شود تعداد مبتلایان به دیابت تا ۲۵ سال آینده به ۷۰۰ میلیون نفر برسد.

از سال ۲۰۰۶ میلادی زنگ‌ها به صدا درآمد و کار به جایی رسید که مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه داد و دیابت را «یک بیماری مزمن و ناتوان‌کننده با هزینه‌های هنگفت» معرفی کرد که «خانواده‌ها، دولت‌ها و کل جهان» با آن مواجه هستند. از همان‌ موقع روز ۱۴ نوامبر، یعنی زادروز دکتر «بنتینگ» به‌طور رسمی شد روز جهانی دیابت.  

دکتر «بنتینگ» کانادایی، کاشف انسولین

دلایلی که زندگی روزمره هستند!

دیابت در بلندمدت به سلامت قلب و عروق، کبد، کلیه، چشم، اعصاب و اندام‌های حیاتی بدن صدمه می‌زند و مجموعه‌ای زنجیره‌وار از عوارض را برای انسان پدید می‌آورد که سلامت و کیفیت زندگی را تهدید می‌کند و می‌تواند به مرگ منجر شود. گاهی هم دیابتی‌ها از ابتلایشان به این بیماری خبر ندارند. درمجموع دیابت یک بیماری مزمن و موذی محسوب می‌شود و به‌همین‌دلیل به «قاتل خاموش» شهرت یافته است.

در ایران چه خبر است؟ بیش‌از ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر به دیابت مبتلا هستند. دلایل متعدد جهش ناگهانی دیابت در جهان و در کشور ما به گوش آشنا هستند و اصلا زندگی روزمره هستند؛ کم‌تحرکی، اضافه وزن، رژیم غذایی نامناسب، استفاده از غذاهای فرآوری‌شده و مصرف زیاد غذاها و نوشیدنی‌های با قند بالا. با این شرایط باید گفت دیابت در دنیای معاصر بیماری مزمن «سبک زندگی» است.         

مجمع عمومی سازمان ملل در سال ۲۰۰۶ میلادی یک قطعنامه بی‌سابقه برای مبارزه با بیماری دیابت صادر کرد

امروز در تاریخ مناسبت‌های دیگری هم هست

امروز ۲۳ آبان مصادف با ۱۴ نوامبر میلادی و ۸ ربیع‌الثانی هجری قمری در تقویم تاریخ، مناسبت‌های دیگری هم دارد.

ـ میلاد مسعود حضرت امام حسن عسکری (ع) در سال ۲۳۲ قمری
ـ رحلت فقیه عالی‌قدر «شیخ‌الشریعه اصفهانی» در سال ۱۳۳۹ قمری
ـ زادروز «جواهر لعل نهرو» سیاست‌مدار مشهور هندی در سال ۱۸۸۹ میلادی
ـ‌ درگذشت «گوتفرید لایبنیتز» ریاضی‌دان و فیلسوف معروف آلمانی در سال ۱۷۱۶ میلادی
ـ درگذشت «سعید نفیسی» ادیب و مورخ معاصر در سال ۱۳۴۵ شمسی

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دیابت سبک زندگی سازمان ملل بیماری انسولین ابن سینا دوره قاجار طب سنتی قطعنامه بیماری دیابت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۷۷۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عربستان پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه را به سازمان ملل می‌برد

عربستان سعودی قصد دارد پیش‌نویس قطعنامه جدیدی را به نمایندگی از گروه کشورهای عربی سازمان ملل با هدف برقراری آتش‌بس در غزه، به مجمع عمومی سازمان ملل ارائه کند.

به گزارش ایسنا، روزنامه «ایندیپندنت عربی» به نقل از «عبدالعزیز الواصل» نماینده دائم عربستان در سازمان ملل نوشت گروه عربی که عربستان طی ماه جاری ریاست آن را بر عهده دارد، در نشست دوشنبه خود درباره این طرح بحث و رایزنی خواهد کرد.

الواصل در ادامه افزود، پیش‌نویس این قطعنامه ممکن است شامل ارائه مجدد درخواست فلسطین برای عضویت کامل در سازمان ملل به شورای امنیت باشد، چراکه واشنگتن درخواست مشابهی را هفته گذشته وتو کرد.

پیشتر فیصل بن فرحان، وزیر خارجه عربستان سعودی اعلام کرد سخنانی در اتحادیه اروپا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین وجود دارد. وی این سخنان را بسیار مثبت و مهم توصیف کرد.

پیشتر آمریکا در جلسه شورای امنیت سازمان ملل، قطعنامه پیشنهادی الجزایر را که خواستار عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل می‌شد، وتو کرد.

آمریکا پیشتر تهدید کرده بود قطعنامه را وتو می‌کند. تصویب این قطعنامه به معنای به رسمیت شناختن کشور فلسطین بود.

پیشتر نیز اخباری درخصوص تلاش آمریکا برای اعمال فشار به دیگر کشورها درخصوص ارائه رای منفی به عضویت فلسطین در سازمان ملل منتشر شده بود. در این رأی‌گیری، ۱۲ عضو شورای امنیت به قطعنامه رأی مثبت دادند و آرای انگلیس و سوئیس نیز ممتنع بود. این چهارمین وتوی آمریکا در جهت حمایت از رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ غزه است.

تشکیلات خودگردان فلسطین مخالفت آمریکا با عضویت کامل آن در سازمان ملل را محکوم و آن را «ناعادلانه و غیرموجه» توصیف کرد. وزیر خارجه رژیم صهیونیستی اما از این اقدام آمریکا استقبال کرد و مدعی شد پیشنهاد به‌رسمیت شناختن کشور فلسطین پس از عملیات مقاومت فلسطین در هفتم اکتبر «هدیه‌ای برای تروریسم» است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گاریباشویلی قطعنامه پارلمان اروپا علیه گرجستان را رد کرد
  • عربستان پیش‌نویس قطعنامه آتش‌بس در غزه را به سازمان ملل می‌برد
  • زخم‌های دیابت، کشنده‌تر از سرطان
  • شکست‌خوردگان،پشت نقاب تحریم
  • مرکز جامع پیشگیری ، کنترل و بیماریهای غیر واگیر  در مرکز خدمات جامع سلامت گلها راه اندازی شد
  • ۷میلیون ایرانی مبتلا به دیابت؛ زخم‌های دیابت، از سرطان کشنده‌تر است
  • چهارهزار نفر در اردستان مبتلا به دیابت هستند
  • خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا
  • صف‌آرایی شکست‌خوردگان، علیه ایران | آمریکا و اروپا دوباره دست به تحریم شدند
  • خرافات عجیب ایرانیان دوران قاجار؛ از ناخن هدهد تا آش مخصوص شاه برای جلوگیری از وبا (+عکس)