Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز، دوشنبه یکم آذر سال ۱۴۰۰هجری شمسی، برابر با شانزدهم ربیع الثانی سال ۱۴۴۳ هجری قمری و مطابق با بیست و دوم نوامبر سال ۲۰۲۱ میلادی است.

خبرگزاری میزان _ خبرگزاری صدا و سیما نوشت: مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی (سی ام آبان) به شرح زیر است:

درگذشت «حبیب الله عسکری اشتهاردی» فقیه و عالم برجسته

۵۸ سال پیش، در روز اول آذر سال ۱۳۳۲ هجری شمسی آیت الله «حبیب الله عسکری اشتهاردی»، فقیه و عالم برجسته، از دنیا رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در سال ۱۲۷۱ ه. ش در اشتهارد در نزدیکی تهران متولد شد و از کودکی آموزش علوم دینی را آعاز کرد. حبیب الله به سبب علاقه به افزایش معلومات در زمینه معارف اسلامی و به تشویق پدر، در نوجوانی عازم حوزه علمیه نجف در عراق شد. وی در این شهر به مدت پانزده سال از محضر عالمان بزرگ استفاده کرد و به مقام عالی اجتهاد دست یافت. آنگاه به درخواست آیت الله العظمی میرزا ابوالحسن اصفهانی مرجع بزرگ تقلید، به شهر سامرا که در شمال بغداد قرار دارد رفت و به مدت ۳۰ سال به تدریس فقه و اصول در سطح عالی پرداخت. وی در ماه‌های آخر عمر در شهر مقدس قم ساکن شد تا به تدریس و تبلیغ بپردازد. اما طولی نکشید که درگذشت.

درگذشت «عبدالکریم بن هوازن قشیری» از فق‌ها و علمای اسلام

۹۷۸ سال پیش در چنین روزی، شانزدهم ربیع الثانی سال ۴۶۵ هجری قمری شیخ «عبدالکریم بن هوازن قشیری» ملقب به «زین الاسلام»، از فق‌ها و علمای اسلام درگذشت. وی در سال ۳۷۶ ه. ق در قوچان در شمال شرقی ایران متولد شد و برای تحصیل به نیشابور رفت. او علاوه بر مکه، دو بار نیز برای کسب علم عازم بغداد شد. قشیری در فقه، کلام، تفسیر و حدیث، تبحر فراوان داشت و از بزرگان تصوف بود و شاگردان بسیاری تربیت کرد. از زین الاسلام آثار متعددی برجای مانده که است که از بین آن‌ها می‌توان به «رساله قشیریه»، «التَّیسیر فی التفسیر» و «لطائف الاشارات» اشاره کرد.

روز استقلال لبنان

۷۸ سال پیش در چنین روزی، بیست و دوم نوامبر سال ۱۹۴۳ میلادی کشور لبنان در جریان جنگ جهانی دوم به استقلال رسید. این سرزمین درسال ۱۹۱۸ میلادی، از تسلط عثمانی‌ها خارج شد و به اشغال فرانسه درآمد. در سال ۱۹۲۳ میلادی، فرانسه از سوی جامعه ملل، رسماً قیمومیت لبنان را به عهده گرفت. از این زمان، در اثر سیاست‌های استعماری فرانسه و اعمال تبعیض در لبنان، ناآرامی در این کشور آغاز و منجر به استقلال لبنان در سال ۱۹۴۳ میلادی شد. لبنان با مساحت ۱۰۴۰۰ کیلومتر مربع در غرب منطقه خاورمیانه و سواحل دریای مدیترانه واقع است و با سوریه و فلسطین اشغالی مرز مشترک دارد.

صدور قطعنامه ۲۴۲ مبنی بر عقب نشینی رژیم صهیونیستی از سرزمین‌های اشغالی

۵۴ سال پیش درچنین روزی، بیست و دوم نوامبر سال ۱۹۶۷ میلادی قطعنامه ۲۴۲ شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره مسئله فلسطین صادر شد. ازجمله محور‌های این قطعنامه، لزوم عقب نشینی نیرو‌های رژیم صهیونیستی از کلیه سرزمین‌های اشغال شده در جنگ با اعراب در ژوئن ۱۹۶۷ میلادی، قطع هرگونه عملیات جنگی و به رسمیت شناختن حاکمیت، تمامیت ارضی و استقلال دولت‌های منطقه، تضمین آزادی کشتیرانی در آبراه‌های بین المللی منطقه یعنی خلیج عقبه و کانال سوئز و سرانجام حل عادلانه مسئله آوارگان فلسطینی است. اما به دلیل کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی و حمایت همه جانبه کشور‌های غربی بخصوص آمریکا از این رژیم، تاکنون فقط قسمت‌هایی از قطعنامه ۲۴۲ اجرا شده که به نفع رژیم صهیونیستی بوده است.

تولد جورج الیوت، نویسنده انگلیسی

۲۰۲ سال پیش، در روز بیست و دوم نوامبر سال ۱۸۱۹ میلادی خانم «ماری آن اوانز» (Mary Ann Evans) معروف به «جرج الیوت» (George Eliot) رمان نویس انگلیسی متولد شد. وی از کودکی به خواندن کتاب علاقه داشت و به تدریج شروع به نوشتن کرد. الیوت در نوجوانی گرایش‌های شدید مذهبی داشت، ولی در جوانی اعتقاد به مسیحیت در او به شدت کاهش یافت. با این حال سی سال داشت که کتاب «زندگی مسیح» نوشته داوید فریدریش اشتراوس را ترجمه کرد. رمان‌های الیوت از معروف‌ترین رمان‌های انگلیس در قرن نوزدهم بشمار می‌رود. از جمله این آثار می‌توان به «میدل مارچ»، «سیلاس مارنِر» و «دانیل دروندا» اشاره کرد.

ترور جان اف کندی، رئیس جمهور آمریکا

۵۸ سال پیش در چنین روزی، بیست و دوم نوامبر سال ۱۹۶۳ میلادی «جان اف کندی» رئیس جمهوری وقت آمریکا، در جریان دیداری از شهر دالاس در ایالت تگزاس، توسط یک تبعه این کشور ترور شد. کندی در سال ۱۹۱۷ متولد شد و از سال ۱۹۴۶ سه دوره نماینده مجلس نمایندگان و یک دوره عضو مجلس سنا بود. لی هاروی اسوالد (Lee Harvey Oswald) قاتل کندی چند روز پس از ترور وی، به دست شخصی به نام جک روبی کشته شد که به ادعای پلیس آمریکا، وی نیز در زندان در اثر بیماری سرطان درگذشت. بدین ترتیب عامل اصلی و انگیزه قتل مشکوک رئیس جمهوری آمریکا در پرده ابهام باقی ماند.

خروج انگلیسی‌ها از خلیج فارس

۵۰ سال پیش، در روز بیست و دوم نوامبر سال ۱۹۷۱ میلادی نیرو‌های نظامی انگلیس پس از حدود دو قرن، خلیج فارس را ترک کردند و پایگاه‌های آن‌ها برچیده شد. درپی تضعیف شدید انگلیس و سقوط امپراتوری این کشور به دلیل جنگ جهانی دوم و همچنین قیام‌های متعدد مردمی و استقلال تعدادی از مستعمرات انگلیس، این دولت در سال ۱۹۶۸ سیاست خروج از شرق کانال سوئز را اعلام کرد. این منطقه بر اساس اعلام انگلیسی‌ها شامل خلیج فارس، دریای عمان، سنگاپور، مالزی و برخی مناطق دیگر بود. البته لندن کوشید قبل از خروج از خلیج فارس اقداماتی در جهت اهداف نامشروع خود و ایجاد تفرقه در منطقه انجام دهد که جدایی بحرین از ایران از آن جمله بود.

بیشتر بخوانید: تقویم تاریخ؛ از حمله بعثی‌ها به سوسنگرد تا درگذشت سردار ملی

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: تقویم تاریخ تقویم رسمی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تقویم تاریخ تقویم رسمی رژیم صهیونیستی چنین روزی سال پیش خلیج فارس متولد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۴۳۴۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیازمندی های نکونام برای جاودانه شدن در فوتبال ایران؛ برد، برد و برد!

سرمربی 46 ساله استقلالی‌ها در اولین فصل حضورش روی نیمکت این تیم به دنبال ثبت رکوردهای تاریخی است.

به گزارش فوتبال 360، استقلالی‌ها که در همان مرحله یک‌شانزدهم نهایی جام حذفی با شوک کنار رفتن از جام مواجه شدند، دور از هیاهوی مسابقات مرحله یک‌هشتم نهایی خود را برای انجام بیست‌وپنجمین مسابقه‌شان در فصل جاری لیگ برتر آماده می‌کنند؛ آن‌هم در حالی‌که طبق برنامه‌ریزی انجام شده از سوی سازمان لیگ، شاگردان جواد نکونام در یکی از مهم‌ترین دیدارهای فصل باید در تبریز به مصاف تراکتور بروند و این مسابقه می‌تواند در مسیر قهرمانی آبی‌ها در فصل جاری لیگ برتر نقش پررنگی را ایفا کند.

جواد نکونام که در سالیان گذشته همواره گزینه آلترناتیو نیمکت استقلال بود، حالا در فصل جاری به رویای بزرگ خود رسیده و سرمربی تیمی شده که سابقاً همراه با آن تجربه قهرمانی در لیگ برتر را به عنوان بازیکن به‌دست آورده است. نکونام که تجربه کاپیتانی در تیم استقلال را هم در کارنامه خود دارد، در اولین سال سرمربیگری‌اش در جمع آبی‌پوشان به دنبال آن است تا حداقل یک عنوان قهرمانی کسب کند؛ هر چند که ریاضت اقتصادی استقلالی‌ها باعث شد تا اولین فصل سرمربیگری نکونام در استقلال پرچالش شود اما با این وجود، بازهم او امیدوار به کسب جام است.

حمله به رکوردی که یحیی و برانکو و حتی فرهاد هم ندارند!

نکونام می‌خواهد در اولین فصلی که سکان هدایت استقلال را پذیرفته، عنوان قهرمانی لیگ برتر را به‌دست آورد؛ آن‌هم در حالی‌که چهره‌های موفقی چون برانکو ایوانکوویچ، یحیی گل‌محمدی و فرهاد مجیدی که در طول سالیان گذشته توانستند همراه با تیم‌های پرسپولیس و استقلال به مقام قهرمانی برسند، هیچ‌کدام در مسیر ثبت این رکورد نتوانستند موفق باشند و همگی فصل اول حضورشان در جمع سرخابی‌ها را بدون جام به پایان بردند اما حالا جواد نکونام این فرصت را دارد تا با قهرمان کردن استقلال در لیگ بیست‌وسوم، رکوردی فوق‌العاده را به نام خود ثبت کند.

برای تاریخ‌سازی حداقل 5 برد لازم است

استقلالِ مجیدی در لیگ بیست‌ویکم رکورد اولین قهرمانی تاریخ لیگ برتر بدون شکست را به نام خود ثبت کرد و آن‌ها با 68 امتیاز، بیشترین امتیاز در تاریخ لیگ برتر را هم (در طول یک فصل) از آن خود کردند. حالا آبی‌پوشان پایتخت در فصل جاری به دنبال حمله به رکورد تیمِ تحت هدایت فرهاد مجیدی هستند و آبی‌پوشان که تا پایان هفته بیست‌وچهارم موفق به کسب 53 امتیاز شده‌اند، در فاصله 6 هفته مانده به پایان فصل، در سودای عبور از رکورد استقلالِ مجیدی هستند و امیدوارند بتوانند در 6 بازی پیش‌رو حداقل 16 امتیاز کسب کنند تا رکورد جاودانه‌ای را از خود به جای بگذارند.

نکونام می‌خواهد بهترین مربی تاریخ استقلال شود!

جواد نکونام که تیمش در طول 24 بازی اخیر در لیگ برتر تنها یک شکست خورده، نه‌تنها به دنبال شکستن رکورد امتیازی یک تیم در تاریخ لیگ برتر (در طول یک فصل) است و می‌خواهد بیشترین شمار برد در یک فصل را هم از آن تیم خود کند، بلکه می‌خواهد از حیث میانگین امتیازی هم در بین سرمربیان استقلال در تاریخ لیگ برتر جاودانه شود؛ به‌طوری‌که اگر آبی‌ها در طول 6 مسابقه پیش‌رو، 18 امتیاز کامل را به‌دست آورند، میانگین امتیازی نکونام به 2.36 امتیاز از هر مسابقه می‌رسد که رکوردی جاودانه و تاریخی میان سرمربیان باشگاه استقلال (با سابقه حداقل 5 تجربه سرمربیگری) محسوب می‌شود.

برنامه استقلال تهران تا پایان لیگ بیست‌وسوم:

هفته بیست‌وپنجم: تراکتور تبریز - استقلال تهران (چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت‌ماه)

هفته بیست‌وششم: استقلال تهران - ذوب‌آهن اصفهان (دوشنبه هفدهم اردیبهشت‌ماه)

هفته بیست‌وهفتم: استقلال تهران - فولاد خوزستان

هفته بیست‌وهشتم: نساجی مازندران - استقلال تهران

هفته بیست‌ونهم: استقلال تهران - گل‌گهر سیرجان

هفته سی‌ام: پیکان تهران - استقلال تهران

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: جدایی جواد نکونام از استقلال قطعی شد نکونام ديدار برگشت را از دست داد

دیگر خبرها

  • بسته‌های مکالمه پرتخفیف همراه اول به مناسبت روز ملی خلیج‌فارس
  • یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی
  • حزب‌الله لبنان موضع «السماقه» را هدف قرار داد
  • خلیجی همیشه فارس برای تنبیه تمام متجاوزان تاریخ
  • نیازمندی های نکونام برای جاودانه شدن در فوتبال ایران؛ برد، برد و برد!
  • برگزاری روز ملی خلیج‌فارس با نگاه نمایش اقتدار ایران در بوشهر
  • برگزاری نمایش اقتدار در روز ملی خلیج‌ فارس در بوشهر
  • شهید آمریکایی راه مشروطه کیست؟! + فیلم
  • حضور ۱۹ شبکه خارجی در آیین روز خلیج‌فارس در بوشهر
  • واکنش انصارالله یمن به خروج ناو هواپیمابر آمریکا از دریای سرخ